Ballastlood van hoge kwaliteit

ballastlood

Lood is een veelgebruikt materiaal in de bouw. Het wordt voor veel meer dingen gebruikt dan mensen in eerste instantie denken, want waar gebruik je in godsnaam een groot blok lood voor in de wereld. Nou ballastlood wordt een hoop gebruikt in de bouw en een hoop grote blokken gaan er doorheen in bepaalde sectoren.

Waarom wordt lood veel gebruikt?

Lood is qua dichtheid dichter dan andere metalen zoals beton en staal. Dit is de reden waarom het perfect is als contragewicht. Loodblokken en korrels worden veel in de scheepsbouw gebruikt. Er zijn een hoop standaardwaarden loodblokken waar je uit kunt kiezen die je gewoon kunt bestellen op de winkel. Wat is het grote verschil tussen de ballastlood in een blok of in korrelvorm?

Blok of Korrel?

Een blok is ten eerste een stuk steviger dan de korrels en gaat om deze reden veel langer mee. Het kan dus heel erg handig zijn als contragewicht voor een brug of in een schip verwerkt om deze te stabiliseren. Korrels hebben als voordeel dat je heel erg precies kunt kiezen hoeveel gewicht er gebruikt wordt. Je kunt de korrels bestellen in zakken van tien en twintig kilo. Zo heb je altijd genoeg korrels, maar is het niet zoveel dat je het niet eenvoudig kunt afwegen en zo de perfecte hoeveelheid te hebben.

Goedkopere variant van het lood

Naast het lood is het zo dat deze website ook wat goedkopere varianten heeft van het loodkorrels. Deze korrels kun je ook krijgen in een stalen versie. Deze is net zo stevig, maar een stukje goedkoper. Dit komt ook omdat de stalen korrels een stuk minder dicht zijn en je er zo meer nodig hebt voor hetzelfde gewicht. Dit kan dus iets minder handig zijn.

Geef een antwoord