Halve cilinder

Een halve cilinder is een cilinder dat aan maar één kant een sleutelgat heeft, de andere kant is blind. Een halve cilinder wordt gebruikt voor deuren waarbij er maar aan één kant een sleutelgat nodig is, zoals een extra bijzetslot of voor een slot in een kast. Er zijn diverse maten in een halve cilinder. De standaard maat is 10/30mm, dit wil zeggen dat de cilinder aan de blinde kant 10mm is en aan de andere kant 30mm vanaf het hart van de cilinder. 
Bij het bepalen van de maatvoering van de halve cilinder vormt de cilindermontageschroef, op de kopse kant van de deur, het uitgangspunt. De makkelijkste manier om de maat te bepalen is door het verwijderen van het oude cilinderslot. Dit is mogelijk door het losdraaien van de montageschroef.

halve cilinder

In cilindersloten zijn er diverse kwaliteiten. U kunt kiezen uit diverse merken en uit verschillende keurmerken, zoals SKG2 of SKG3. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat SKG3 bestand is tegen kerntrekken en SKG2 alleen tegen boren. Ook zijn er halve cilinders met een certificaat en zonder certificaat. Het verschil hierin is dat cilindersloten met certificaat geleverd worden met een pasje (certificaat) die nodig is om cilinders of sleutels na te bestellen. Zonder dit pasje kunt u dus geen sleutels of cilinders nabestellen Cilindersloten zonder certificaat hebben sleutels die vaak gemakkelijk bij elke slotenmaker te kopiëren zijn.

Een halve cilinder is er in verschillende merken zoals Abus, Pfaffenhain, Nemef, Dom of M&C welke zijn eigen prijs/kwaliteitverhouding kent. Haverkampshop biedt een groot aanbod halve cilinders.

Geef een antwoord