Het volgen van een tattoo opleiding

tattoo opleiding

Ooit moesten tatoeërders een tattoo opleiding volgen om er zeker van te zijn dat of ze bij dit vak passen en aankunnen, maar waar kun je zo’n opleiding volgen? Dat is een goede vraag, want dat bieden ze niet snel op een school. Als je op zoek bent naar een dergelijke opleiding, dan kun je vaak terecht bij een echte tattooshop. Je wordt dan leerling van een ervaren tatoeërder zodat hij je alles kan leren. Als je een tatoeërder wilt worden, dan moet je wel met een beetje talent aangeboren zijn. Dit werk is niet iets wat je kunt forceren, het is echt iets wat je wel of niet mag doen. Als je er begaafd in bent, dan kun je het perfectioneren en zul je het tijdens de opleiding opmerken.

tattoo opleiding

Goed kunnen tatoeëren

Een simpele tatoeage zal bestaan uit een paar lijnen en verder niets, maar als je kijkt naar een tatoeage met veel detail en kleur, dan zul je ook merken dat je daar echt een tattoo opleiding voor nodig hebt. Hier leer je hoe je alles correct doet. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de beste tatoeage kunt krijgen, maar ook dat je het goed doet. Je kunt een mooie tatoeage krijgen, maar als je het niet goed doet, kan het lang duren of kun je je klant pijn doen. Dit is zeker niet opzettelijk en moet daarom ook worden vermeden.

Oefenen

Natuurlijk kun je niet meteen beginnen met het tatoeëren van een leeuw. Je bent nog een beginner en je hebt nog niet alles geleerd over het tatoeëren, dit leer je tijdens je tattoo opleiding. Je kunt het gewoon niet perfect doen als je net pas bent begonnen. Hier leer ga je eerst oefenen met tatoeëren op leer. Het heeft bijna dezelfde dikte als de huid en is daarom geschikt als oefenmat. Als je alles hebt gedaan en klaar bent voor het echte werk, dan laat je je eerste tatoeage zetten samen met een ervaren tatoeërder. Dan heb je altijd iemand naast je zitten die je kan adviseren als je dat nodig hebt. Na verloop van tijd zul je merken dat je het zelfstandig kunt doen en dat je officieel een echte tatoeërder bent.

Examen

Voordat je officieel een   wordt, moet je nog slagen voor een examen. Een tattoo opleiding wordt een echte opleiding die je pas kunt halen als je geslaagd bent voor het examen. Natuurlijk heb je een praktijkgedeelte met het tatoeëren zelf, maar ook hoe je alles blijft monitoren en ontsmetten. Ook hoe je je client behandeld en of je voor rust zorgt. Verder krijg je nog een theorie gedeelte. Bijvoorbeeld welke delen van de huid je wel en welke niet mag tatoeëren.

Geef een antwoord