Luchtpistool kopen

davebutler-logo

Het bezitten en schieten van een luchtpistool is een geweldige hobby voor de mannen en jongens. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Welke regels zijn er allemaal? Wij informeren je hierover de meest belangrijke regels rondom een luchtpistool bezitten en afvuren.

Regels

Veel mensen denken dat er veel regels zijn rondom het schieten en bezit van een luchtpistool. Echter is dit niet zo’n groot probleem als de meeste denken. De minimumleeftijd voor het kopen van een luchtpistool is 18 jaar. Er zitten geen regels op de kracht van het pistool, maar alle luchtbuks moeten wel geregistreerd zijn bij de handelaar. Let wel op met het schieten in het buitenland, zo mag je in Engeland een pistool van 16,3 joules gebruiken. In Duitsland is dat maar 7,5 joules.

Luchtpistolen mogen alleen gebruikt worden op eigen terrein of op een schietbaan. Losgaan op een publieke plek zoals een bos of park is dus verboden! Belangrijk is het dus ook om op je omgeving te letten, laat het duidelijk weten en creëer geen misverstanden met bijvoorbeeld je buren. Het is ook verplicht om het pistool in het openbaar verpakt en onbruikbaar in te pakken. Dat betekent dus dat het wapen ongeladen in vervoerd moet worden. Luchtpistolen mogen niet op werkelijke vuurwapens lijken. Dit is met name om angst te voorkomen onder de algemene toeschouwer. Belangrijk is ook dat het wapen niet op levende organisme afgeschoten mag worden. Het is dus niet toegestaan om op dat vogeltje in de tuin te gaan schieten! Check hier kwaliteit luchtpistolen: https://www.db-schietsport.nl/nl/pc/luchtpistool/ 

Geef een antwoord