Wat kan een makelaar voor je doen?

Als jij een huis wilt gaan kopen of juist wilt gaan verkopen komt hier veel bij kijken, dit kost moeite en veel tijd. Niet iedereen heeft hier de tijd voor en ook de kennis en ervaring. Dan kan het verstandig zijn om een makelaar in te huren om je hierbij te helpen. Als je dit wilt, heb je bij het kopen van een woning heb je een aankoopmakelaar nodig. En bij het verkopen van een woning een verkoopmakelaar nodig. Deze makelaars beheren veel ervaring en kennis en hebben ook veel connecties waardoor dit allemaal makkelijker wordt gemaakt. Verkoop of wil je een huis gaan kopen in de buurt van Arnhem dan kan NVM makelaar Arnhem jou hierbij helpen. Wil je meer te weten komen over de verkoopmakelaar en het bezichtigen en onderhandelen van een woning? In dit artikel wordt hier meer over vertelt.

Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar is gespecialiseerd in de verkoop van een woning en heeft hier dus veel kennis en ervaring van. Dit kan jou helpen bij het verkopen van een huis. Aangezien jij je woning wilt verkopen moet je deze adverteren. Door de vele kanalen die de verkoopmakelaar heeft wordt dit makkelijker gemaakt. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van Funda. Hier kunnen mensen die op zoek naar een huis gaan kijken voor een woning. Voor de advertentie heb je wel duidelijke foto’s nodig van je huidige woning en die kan je dan adverteren om hier een koper mee aan te trekken. Als dit is gelukt begint het bezichtigen en het onderhandelen over de woning en worden de handen met elkaar geschud. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Bezichtigen en onderhandelen

Als je een koper hebt aangetrokken wil hij de woning bekijken. Moet je hiervoor eerst het huis controleren op mankementen en deze repareren indien dit nodig is. Als je dit niet doet kan het bedrag waarvoor je de woning wilt verkopen verlaagt worden door de mankementen. Ook moet je de woning goed schoon poetsen om hetzelfde aankoopbedrag te kunnen houden. Vervolgens kan er onderhandelt worden. Hierbij is het handig om de verkoopmakelaar bij je te hebben, omdat deze handige trucje kent en hier veel meer ervaring in heeft. En dit is al helemaal handig als je een kopende partij een aankoopmakelaar bij zich heeft. Nadat beide partijen met elkaar hebben kunnen onderhandelen en alles besproken hebben kunnen ze de hand schudden en wordt het contract klaargemaakt zodat dit kan ondertekend kan worden.

Geef een antwoord